Sporočilo za javnost Lberalne demokracije Slovenije ob izvolitvi Joe Bidna za predsednika ZDA

Sporočilo za javnost Lberalne demokracije Slovenije ob izvolitvi Joe Bidna za predsednika ZDA.

Američani so z izvolitvijo Joeja Bidna pokazali, da je Amerika liberalna trdnjava, Američani so rekli ne konservativizmu, ”trumpizmu” in desničarskemu primitivizmu. Liberalna demokracija je izkazala svojo moč nad neoliberalno, skrajno konservativno Ameriko. Zmagala je liberalna demokracija, temelječa na libertarnih vrednotah, po katerih se zgleduje dobršen del progresivnega sveta. 

LDS izraža čestitke novemu predsedniku in vsem Američanom za izvolitev liberalnega predsednika, ki bo nedvomno povrnil dostojanstvo Združenim državam Amerike, ki so ga pod avtokratskim predsednikom Trumpom dodobra zapravile. Verjamemo, da bodo z izvolitvijo liberalno demokratskega predsednika Združenih držav Amerike, iliberalne, avtokratsko vodene države v Evropi in svetu ostale brez ameriške zaslombe in zgleda. Sprememba na vrhu ZDA je tudi sporočilo državljanom v iliberalnih režimih, da je z močnim angažiranjem mogoče doseči spremembe, ki ljudem povrnejo dostojanstvo in vero v učinkovito vodenje države. Učinkovito demokratično vodenje bo zahtevalo odstranitev skorumpirane neoliberalne strankarsko prisvojene ”vladavine prava”, t.j. strankarsko prirejenega prava za ohranjanje oblasti in manipuliranje z državljani. 

Zato tudi LDS podpira vse proteste, ki so usmerjeni proti avtokratskemu, strankarskemu uzurpiranju oblasti v Sloveniji in se bo borila za povrnitev resnične liberalne demokracije.

Predsedstvo LDS

Congratulations to American people who have ousted the autocratic, illiberal, racist, insulting, ignominious president and are, by electing Joe Biden, returning USA back to liberal democracy based on libertarian values! We congratulate Joe Biden for hard fought and admirable victory.

Presidency

LDS – Liberal Democracy of Slovenia