NOVOLETNO SPOROČILO LIBERALNE DEMOKRACIJE SLOVENIJE

Drage članice in člani, prijateljice in prijatelji!

Iztekajoče leto LDS zaključuje z relativno skromnimi rezultati. Na jesenskih lokalnih volitvah je naša stranka dobila župana in nekaj občinskih svetnikov, kar pa je dobra spodbuda, da verjamemo v ponoven vzpon v letu 2019, ko se bomo preiskušali na majskih evropskih volitvah!

V prvih mesecih 2019 bomo določili listo osmih kandidatov za evropske volitve, ki bo uspela, če se bomo zares vsi potrudili, tako pri zbiranju podpisov podpore kot množični udeležbi na volitvah 26. maja 2019.

Pod vodstvom nekdanjega predsednika dr. Janeza Drnovška smo liberalni demokrati dokazali, da znamo udejanjati nacionalne interese, tako na političnem kot ekonomskem polju, od tedaj našo državo obvladuje nekontrolirani kapitalizem, ki ga obstoječi oblastniki ne znajo, predvsem pa nočejo obrzdati. Razlike med navadnimi državljani in tistimi, ki si prilaščajo vse večji kolač skupnega premoženja, se večajo, odločajo predvsem interesi kapitala, ki ga ne zanima družbeni standard! Slovenci nedvomno želijo oblast, ki bo z liberalnimi vrednotami, v resničnih demokratičnih okvirih, ustavila in regulirala divji kapitalizem! Podobno je stanje v Evropski uniji, v večini članic se prepad med revnimi in bogatimi nevarno povečuje, vstaje rumenih jopičev, ki se nezadržno širijo iz Francije po Evropi, so reakcija na aroganco trenutnih političnih garnitur, ki ne naredijo nič za manjšanje odrinjenosti in revščine!

Evropa potrebuje spremembe, potrebuje angažiranost liberalnih demokratov, Evropski parlament potrebuje prevetritev, potrebuje angažirane in etične nove obraze. Sedanja zasedba se ni izkazala, tudi večina trenutnih slovenskih evro poslancev se ni izkazala, še več, poslanci SDS in NSi v evropskem parlamentu intenzivno delujejo proti Sloveniji.

Novo leto odpira nove priložnosti, zato vam želim, ne le sreče in zdravja, temveč tudi veliko energije in želje za uspešen prodor liberalne demokracije na majskih volitvah v Evropski parlament – morda je leto 2019 naša priložnost!

Anton Anderlič, Predsednik Liberalne Demokracije Slovenije