Liberalna demokracija Slovenije ob obletnici smrti Dr. Janeza Drnovška

 

V petek 23. februarja 2018 je minilo 10 let od smrti Dr. Janeza Drnovška, pred mesecem dni pa tudi 25 let od izvolitve prve ”Drnovškove” vlade v Državnem zboru. Dr. Janez Drnovšek je nepretrgoma vodil slovensko vlado in LDS 10 polnih let, s 4 mesečnim presledkom vodenja vlade leta 2000. Lani izvedena anketa, je pokazala, da je LDS daleč najzaslužnejša, med vsemi strankami, za slovenski uspeh od njene samostojnosti pa do danes. Uveljavitev Slovenije v svetu in notranja obnovitev gospodarstva sta bila dva procesa, ki ju je Dr. Janez Drnovšek z Liberalno demokracijo Slovenije uspešno vodil.

Razvoj neokapitalizma in neoliberalizma, ki sta prevladala v zadnjih desetletjih in povzročila drastično razslojevanje, zahteva od politike rešitve, ki bodo te procese omejile in zmanjševale prepad med bogatimi in revnimi. Država ne more in ne sme postati ujetnica multinacionalk in privatnega kapitala, ki mu nista mar družbena odgovornost in solidarnost, le suverena in ekonomsko močna država bo imela ugled in podporo vseh državljanov. Takšno državo je želel in gradil Dr. Janez Drnovšek.

Dr. Janez Drnovšek je imel zaupanje med državljani kakršnega ni imel za njim noben predsednik vlade.  LDS si je zadala nalogo povrniti zaupanje državljanov v vodenje slovenske države. LDS ima izkušnje in znanje, da vzpostavi učinkovito, odgovorno upravljanje države. Razčlenitev obdobja vodenja LDS z Janezom Drnovškom je  pokazala, da mnoge tedanje zglede lahko prenesemo v današnji čas. Prav to nalogo si je stranka zadala in v tem duhu vstopa v letošnjo predvolilno tekmo.

 

Vodstvo Liberalne demokracije Slovenije