LDS vam želi SREČNO 2021!

Spoštovani članice in člani, prijateljice in prijatelji LDS!

Zelo hitro se približuje Novo leto, leto zaznamovano s korona virusom! Naša stranka pa je še ujeta v finančno sanacijo, ki jo uspešno vodi generalna sekretarka in verjamemo, da bodo dolgovi do naslednjih državnozborskih volitev izbrisani, to bo omogočilo zagon stranke. V vodstvu stranke skrbno spremljamo politične razmere v Sloveniji in pripravljamo ključne točke nove LDS, ki bodo stranki povrnile zaupanje državljanov.

V zadnjih letih, še posebej po letu 2004, so različne koalicije speljale Slovenijo v neoliberalni, pohlepni kapitalizem, ki je Slovenijo oddaljil od liberalno demokratskega projekta. Projekta, ki je utemeljen na spoštovanju človekovih pravic, katerih sestavina so ekonomske in socialne pravice utemeljene na solidarnosti in socialni varnosti. Ta projekt so vladajoče oblasti v zadnjih letih pospešeno rušile. Sedanja Janševa vlada, ki je nastala s podporo strank, ki so volivcem prikrivale svoje pravo lice, pa Slovenijo vsak dan še bolj pohablja z uničevanjem demokratičnih pridobitev, ki jih je LDS dolgo uspešno varovala.

Kot lahko vsakodnevno spremljamo se bogastvo vse bolj kopiči pri peščici državljanov, nepregledno in podcenjeno se privatizirajo javne službe in gospodarske družbe in vse več državljanov, po uradnih ocenah približno 300.000, tone v revščino. Dogaja se ekonomska diskriminacija, s plačami in pokojninami nedostojnimi za življenje, bo ta pustila hude in dolgoročne posledice za Slovenijo in državljane Slovenije. Oblastniki so v zadnjih 15-tih letih tujcem razprodali večino najpomembnejših slovenskih firm in na koncu še vse banke. S prodajo bank je Slovenija finančno povsem pod kontrolo tujih lastnikov, ki jih zanima le profit in izčrpavanje vsega kar smo državljani v preteklosti ustvarili.

Ne smemo se prepustiti brezupju, nezainteresiranosti in prepričanju, da se bo vse tako ali tako samo uredilo – liberalni demokrati lahko preprečimo nadaljnje razkrajanje države! Želimo, da v letu 2021 svoje vrste okrepimo in trdneje organiziramo po celi državi, zato te/vas prosimo, da svoj domači naslov in elektronski naslov sporočiš/sporočite na info@lds.si, pa tudi naslov prijateljic/prijateljev, ki so pripravljeni sodelovati! Skupaj zmoremo, na bolje.

VESELE PRAZNIKE IN USPEŠNO NOVO LETO!

PREDSEDSTVO LDS